NIEUW Orbea en Merida!

geplaatst in: Bike Action NIEUWS | 0

Alkmaar- Wij willen graag onze twee nieuwe merken aan jullie voorstellen! Bike Action is er namelijk in geslaagd om per 1 januari 2022 met twee nieuwe merken een samenwerking te starten, het Taiwanese merk Merida en het Baskische merk Orbea. Zij zullen, samen met Cannondale, ons fietsen assortiment gaan vertegenwoordigen voor de komende jaren. Wij stellen beide merken graag kort aan jullie voor:

Merida is al decennia lang een grote speler in de fietsbranche. Vaak wat onder de radar, maar wel altijd aanwezig. Het brede gamma van Merida, van e-bikes tot keiharde mountainbikes en racefietsen, maakt dit merk een perfecte vervanger voor het net zo ruime gamma van Specialized.

Naast het merk is Merida ook een hele grote speler in de fietsenbranche als het gaat om productie. Naast hun eigen fietsen produceert Merida namelijk voor andere merken, waaronder ook alle Specialized frames en is Merida zelfs mede-eigenaar van het merk.

Orbea is een zeer oud, Baskisch, merk. Het merk is opgericht in 1840 en sinds 1930 is er een pure focus gekomen op fietsen. Orbea is marktleider in Spanje, maar is daarbuiten nooit helemaal doorgebroken. Echter is dit de laatste jaren aan het veranderen. Sinds 8 jaar wordt er, o.a., in de Benelux hard gewerkt om het merk in de markt te zetten, en met succes. Fietsen zoals de Orca, Oiz en Rise worden heel goed beoordeel en worden onder de absolute topfietsen van het moment geschaard.

Met een sterk gamma in de mountainbike- en racebranche sluit dit merk perfect aan op de sportieve kant van onze winkel. Daarnaast is het huidige Orbea nieuw, fris en staat het bol van ontwikkeling. Het merk is in Nederland sterk opkomend en wij zijn blij dat wij bij kunnen gaan dragen aan dit succes.