top of page

BIKE FITTING

Voor de optimale fietshouding

Bike Action biedt naast de standaard door ons uitgevoerde Body Scanning-meting in de winkel, ook een fietsmeting op maat. Tijdens deze uitgebreide meting kijken wij naast de unieke lichaamswaarden ook naar prestatie en blessurepreventie.


Rij verder en sneller, met een beter gevoel
Of u nu een recreatieve rijd(st)er, amateur of professional bent, een verkeerde fietshouding heeft een grote invloed op het fietsplezier en het resultaat van uw rit. Ongeacht het merk van uw fiets of het niveau dat u hebt, gaat de Bike fitting uit van uw unieke lichaam in combinatie met alle aspecten van uw positie op de fiets.

retul-1140x400.jpg

Wat kunt u verwachten?

Elke Bike Fit-meting begint met een gesprek tussen u en de Fitter om de doelstellingen van de fit te bepalen en de blessurehistorie in kaart te brengen. Vanaf dat moment zit u in een Fit-proces dat ongeveer twee uur duurt en waarin uw fiets wordt afgesteld op basis van uw lichaam en persoonlijke waarden. Het proces bestaat uit de volgende onderdelen:


Pre Fit-interview
Het Pre Fit-interview is een kort gesprek om de flexibiliteitstesten te kunnen uitvoeren. Door de juiste vragen te stellen krijgen we informatie over blessures uit het verleden en hedendaagse klachten. Hierdoor kan de Body Fit-techneut beter anticiperen op de flexibiliteitstesten, die de zadelpositie, stuurpositie en standbreedte bepalen.


20 punten flexibiliteitstest
Door deze fysieke evaluatie krijgen we een beter beeld van de flexibiliteit en asymmetrie van het lichaam. We kijken onder meer naar de voetstructuur, de positie van de knie, de bekkenstand, het rugpatroon en de heup- en hamstringflexibiliteit.


Analyse van het zijaanzicht
Vanuit de zijkant van de rijder zoeken we de neutrale fietspositie, die zowel kracht als comfort oplevert. Dit door het juiste zadel op de juiste hoogte en positie af te stellen, de hoogte van het stuur en lengte van de stuurpen te bepalen en de schoenplaatjes in de juiste stand te plaatsen.


Analyse van het vooraanzicht
De analyse van het vooraanzicht bepaalt de uitlijning van de heup, knie en voet voor een betere, gebalanceerde krachtoverbrenging en meer vermogen door de juiste schoen, zool en pedaalpositie te bepalen en de schoenplaatjes in de juiste stand te plaatsen.

Prijzen

  • Bike Fit (volledig) € 200,- (duurt 2.5 uur)

  • Annual Fit € 150,- (duurt 1.5 uur)

  • Bike Set Up € 50,- (duurt 0.5 uur)

  • Bike Sizing € 25,- (duurt 0.25 uur)

bottom of page