Terug naar SPECIALIZED

Specialized Diverge Elite E5 Disc

Prijs 1999 euro
Voor meer informatie bel of bezoek de winkel.
EIGENSCHAPPEN

Van woon-werkverkeer tot aan avonturen in het weekend; onze Diverge E5 Elite is een ware alleskunner.

Dankzij een compleet opnieuw ontworpen frame is de nieuwe Diverge veelzijdiger dan ooit. We hebben goed naar jullie geluisterd: veel rijders vroegen om meer ruimte voor brede banden. Het nieuwe frame biedt dan ook ruim voldoende ruimte voor 700x42mm banden – plus aardig wat modder. Daarnaast hebben we het frame flink op dieet gezet. Door de lessen die we hebben geleerd bij de ontwikkeling van de Roubaix toe te passen, hebben we een E5 Premium Aluminium frame ontwikkeld dat licht, stijf en ontzettend duurzaam is.

Vervolgens hebben we de traditionele cyclocross geometrie ingeruild voor iets compleet nieuws – Open Road Geometry. Je kunt het zien als de wegversie van een moderne trailgeometrie. Hiermee combineren we speelse rijeigenschappen met voorspelbare stuureigenschappen. Bovendien is het bottom bracket meer dan een halve centimeter lager dan bij de vorige Diverge, is de balhoofdhoek minder steil en hebben we de wielbasis korter gemaakt. Het resultaat? Een fiets waarmee je ontzettend veel plezier kunt beleven op onverharde paden, maar die ook uitstekend presteert op de weg.

Om de fiets nog veelzijdiger te maken, hebben we ervoor gezorgd dat je maar liefst drie bidonhouders kunt monteren en het frame voorzien is van bevestigingspunten voor spatborden en bagagedragers.

  • Het Premium E5 aluminium frame beschikt over onze Open Road Geometry en steekassen.
  • De stijve, lichtgewicht FACT carbon voorvork zorgt voor messcherp stuurgedrag.
  • De duurzame Espoir Sport banden zijn voorzien van reflecterende zijwanden en een dubbele BlackBelt anti-leklaag.
Categorie├źn: , Tags: ,