Terug naar SPECIALIZED MTB

SPECIALIZED 2020 MEN’S STUMPJUMPER ST ALLOY 29

Prijs 2199 euro
Voor meer informatie bel of bezoek de winkel.
EIGENSCHAPPEN SPECIALIZED STUMPJUMPER ST ALLOY

Geen zorgen, we hebben ook aan de aluminium fans onder ons gedacht. Sterker nog, de nieuwe Stumpjumper ST Alloy is misschien wel een van onze beste aluminium trailfietsen die we ooit hebben gemaakt. Met nieuwe buisvormen en een asymmetrisch ontwerp, zal de Stumpjumper al je verwachtingen overtreffen.

Bij het ontwerpen van de nieuwe Stumpjumper hadden we een duidelijk doel voor ogen: de ultieme trailfiets ontwerpen die feilloos aanvoelt wat jij wilt. Om dit effect te bereiken, moesten we vooral aan de slag met de stijfheid van het frame. Je kunt het zo zien: wanneer het frame je handen iets anders vertelt dan je voeten, raken je hersens in de war en voelt de fiets onstabiel aan. Om dit te verhelpen, gingen we aan de slag met het finetunen van de vormen en layout van het frame.

Over vering gesproken: zowel de voor- als achtervering zijn voorzien van onze Rx Trail Tune. Veereigenschappen zijn sterk afhankelijk van het frame, wielen en de rijder, maar met onze Rx Tune kunnen we de fiets precies laten presteren zoals we voor ogen hebben. Tegelijkertijd bieden we je voldoende ruimte om de vering naar eigen smaak verder te finetunen.

Gebruikersgemak hebben we uiteraard ook niet over het hoofd gezien. Voor de trapaslagers hebben we weer voor de schroefdraad gekozen, en het frame biedt ruimte aan 3 Inch brede banden. Bovendien kun je nagenoeg elke aftermarket demper monteren, omdat we gebruikmaken van standaard, metrische dempers. Ook de SWAT™ box is onder handen genomen, waardoor deze opbergruimte nu zowel lichter is als meer ruimte biedt. Wil je de fiets nog verder customizen, dan kun je met de Flip Chip de geometrie van je Stumpjumper aanpassen aan je rijstijl. Door te kiezen tussen een High en Low instellingen, verander je effectief de trapashoogte met 6 mm en de hoek van de balhoofdbuis met een halve graad. Ten slotte vind je veel kleine slimmigheden terug op de fiets, zoals een geribde kettingbeschermer die chainslap voorkomt en de aandrijflijn nagenoeg geruisloos maakt.

We hebben deze uitvoering afgemonteerd met betrouwbare onderdelen, zoals een Shimano SLX voor- en achterderailleur, Tektro Gemini schijfremmen, een RockShox Recon RL voorvork en stevige, brede aluminium wielen.

  • Het nieuwe Stumpjumper ST frame is voorzien van een M5 aluminium voor- en achterzijde, een asymmetrisch ontwerp en onze veelzijdige 29 Trail geometrie.
  • De X-Fusion Metric achterdemper is voorzien rebound adjustment, lockout en onze befaamde Rx Trail Tune.
  • De RockShox Recon RL voorvork is voorzien 130mm veerweg en biedt ruime instelmogelijkheden.
  • SX Eagle 12-speed drivetrain
Categorieën: ,