Body Scanning en BG Fit

Body Geometry Fit

Bike Action biedt naast de standaard door ons uitgevoerde Body Scanning meting in de winkel, ook een fietsmeting op maat via het Specialized BodyGeometry Fit Programma. Tijdens deze uitgebreide meting kijken wij naast de unieke lichaamswaarden ook naar prestatie en blessure preventie.

BG Fit: Rij verder, sneller en met een beter gevoel

Of je nu een recreatieve rijd(st)er of een amateur bent, een verkeerde fietshouding heeft een grote invloed op je fietsplezier en het resultaat van je rit. Ongeacht het merk van je fiets of het niveau dat je hebt Body Geometry fit (BG Fit) gaat uit van jouw unieke lichaam in combinatie met alle aspecten van jouw positie op de fiets.

Wat kan je verwachten.

Iedere Body Geometry Fit begint met een gesprek tussen jou en de Body Geometry Fitter om de doelstellingen van de Fit te bepalen en de blessurehistorie in kaart te brengen. Vanaf dat moment zit je in een Body Geometry Fit proces dat ongeveer 2 uur duurt en waarin jouw fiets wordt afgesteld op grond van jouw unieke lichaam. Het proces bestaat uit de volgende onderdelen:

Pre Fit interview

Het pre Fit interview is een kort gesprek om de flexibiliteitstesten te kunnen uitvoeren. Door de juiste vragen te stellen krijgen we informatie over de blessures uit het verleden en hedendaagse klachten. Hierdoor kan de Body Geometry Fit techneut beter anticiperen op de flexibiliteitstesten die de zadelpositie, stuurpositie en standbreedte  te bepalen.

20 punten flexibiliteitstest

Door deze fysieke evaluatie krijgen we een beter beeld van de flexibiliteit en asymmetrie van het lichaam. We kijken onder meer naar de voetstructuur, de positie van de knie, de bekkenstand, het rugpatroon en de heup – en hamstring flexibiliteit.

Analyse van het zijaanzicht

Vanuit de zijkant van de rijder zoeken we de neutrale fietspositie die zowel kracht als comfort oplevert.  Dit door het  juiste zadel op de juiste hoogte en positie af te stellen, de hoogte van het stuur en lengte van de stuurpen te bepalen en de schoenplaatsjes in de juiste stand te plaatsen.

Analyse van het vooraanzicht

Deze analyse van het vooraanzicht bepaald de uitlijning van de heup, knie en voet voor een betere gebalanceerde krachtoverbrenging en meer vermogen door de juiste schoen, zool en pedaalpositie te bepalen en de schoenplaatjes in de juiste stand te plaatsen.

Wat u moet meebrengen

Uw fiets, schoenen en fietskleding.

Wat kost het?

Voor het instellen van 1 fiets: € 150,00. Voor het instellen van 2 fietsen: € 200,00

  • Winkelwagen

SpecializedCannondale
Studio Peet®
0

Your Cart